Pontoane și deck-uri - modele variate

Lemnul ca finisaj exterior părea, până nu demult, o alegere greșita datorită proprietăților sale higroscopice și a sensibilității în timp la acțiuni mecanice repetate, traduse prin tocire, crăpare, curbare etc. Acum însă, datorită sistemelor moderne de prelucrare și tratare, a utilizarii esentelor exotice tari și a sistemelor modulare usor de îmbinat, vă puteți bucura de caldura acestui finisaj pentru a crea deck-uri pentru alei, terase și pontoane.

Orice grădina este mai frumoasă cu ajutorul unui deck de calitate

O grădină cu un aspect estetic desăvârșit trebuie să aibă, în primul rând, un aspect îngrijit. Astfel, ea va fi, prin simpla ei natură, o oaza de liniște și confort pentru toți membrii familiei care doresc să petreacă în acest colț de natură câteva clipe de relaxare. Unul dintre cele mai importante elemente ale unei grădini moderne este deck-ul, acea alee din lemn, dură și foarte placută estetic, care poate fi observată în foarte multe amenajări urbane ale grădinilor interioare. Un deck care se întinde pe o suprafață de zeci de metri pătrați este o operațiune care trebuie executată de profesioniști, precum cei din echipa noastră de la Copacul Vieții srl, pentru că necesită cunoștințe de inginerie, pentru a plasa structura necesară unui deck de calitate, precum și cunoștințe silvice, pentru alegerea unui lemn special care să alcătuiască acest tip de deck-uri.
În afară de instalațiile de deck-uri, Copacul Vieții srl își oferă serviciile de consultanăț și instalare pentru diverse alte tipuri de platforme din lemn, precum terase sau pontoane, care sunt la randul lor o formă inedită de transformare a peisagisticii urbane banale într-un hibrid dintre oraș și natură. Un ponton, o terasa sau un deck trebuie montate de specialiști în domeniu, iar cei de la Copacul Vieții srl și-au demonstrat deja capabilitațile, așa cum poate fi ușor observat în rubrica cu portofoliul lucrărilor echipei noastre.

Care sunt etapele de montare pentru un deck de la Copacul Vieții srl?

Montarea unui deck trebuie facută de o echipa de profesioniști, care, la rândul lor sunt ghidați de un expert în domeniul construcției și al silviculturii, care urmărește un plan bine pus la punct ce ține cont de structura și suprafața grădinii în care va fi instalat deck-ul. Câțiva dintre cei mai importanti pași pe care îi urmează echipa Copacul Vieții srl pentru instalarea deck-urilor sunt următorii:
Construirea unei baze solide pentru deck, care va fi viitoarea structură a acestei piese fundamentale pentru aspectul estetic al grădinii în cauză;
Tratarea tuturor elementelor care compun baza structurii, pentru a proteja materialele, în speță lemnul și metalul utilizat, de orice tip de agent extern care ar putea dăuna în timp;
Montarea propriu-zisa a deck-ului, care este realizat din mai multe scânduri de lemn ce sunt plasate pe structura de bază;
Încheierea printr-un finisaj final, care are un rol estetic pronunțat, dar și un rol de protecție a suprafeței exterioare a deck-ului, cea mai expusă oricărui tip de impact sau agent meteorologic.
Chiar dacă pașii par simpli, doar o echipa de profesioniști, precum cei din echipa Copacul Vieții srl, poate să ducă acest proiect de montare a deck-urilor, a pontoanelor sau a teraselor la bun sfârșit, iar acest lucru va fi vizibil cu ochiul liber în stadiul final al proiectului de instalare!

Solicitare ofertă